Zdravím Vás kolegové,
rád bych se podělil o svůj problém. Ve výrobní společnosti, která je rozdělena do několika hal, se pracuje s NCHLAP a jsou ně zpracovaná Bezpečnostní pravidla, žádná z cca. 15 chemikálií není toxická, jedná se spíše o věty H314, H350, 360, 372 atd. V každé hale se nachází (ne)kontrolované množství rychlovarných konvic, mikrovlnek a ledniček, které zaměstnanci v pracovní době využívají, pro svoji (s)potřebu. Zaměstnanci mají rovněž k dispozici 24/7 jídelnu, vybavenou výše uvedenými spotřebiči (ale je to "daleko", asi 60m ).
Rád bych z důvodů nepřehlednosti při provádění revizí, hygienického stavu ledniček a riziku požáru z konvic, tento stav eliminoval, např. na skladování jídla v k tomu určených ledničkách, zbytku spotřebičů se bez milosti zbavil a donutil zaměstnance k využití jídelny.
Můj dotaz směřuje k tomu, zda existuje nějaký předpis, který vyloženě nařizuje, kde mají zaměstnanci konzumovat potraviny, popř. jak to máte ošetřené vy.
Děkuji za odpovědi.