Zdravím,
chci se zeptat, mám správný postup, když budu navrhovat zařazení prac. činnosti kuchařů/kuchařek (práce v kuchyni) do kat. č. 2, a to z důvodu pracovní polohy (č. 2) a zátěže teplem (č. 2)? V kategorizaci práce si nejsem nikdy jistý...
Zdravím,
chci se zeptat, mám správný postup, když budu navrhovat zařazení prac. činnosti kuchařů/kuchařek (práce v kuchyni) do kat. č. 2, a to z důvodu pracovní polohy (č. 2) a zátěže teplem (č. 2)? V kategorizaci práce si nejsem nikdy jistý...
Bez měření záleží opravdu na místní hygieně a navíc ještě také hodně na konkrétní úřednici.
Ale ktg. 2 z hlediska těchto faktorů určitě může být. Pozor také na fyzickou námahu. Ve většině profesionálních kuchyní se vaří ve 30l hrncích = 30 kg. Už toto samo o sobě může být důvodem pro ktg. 2 - fyzická zátěž. + Samozřejmě lokální svalová, které se kuchaři také jen tak nevyhnout.
Mě teď nutili u monteru dřevo domku,lokalku merit,vibrace,hluk....
Pěkná pakárna a mrak zbytečných peněz v trapu
Já bych jim tedy zátěž teplem nedávala, a pokud ano tak pouze na základě výsledků měření. 2,3 kat měli ve slévárně a to se teplo ze slitiny vs. teplo od sporáku srovnat nedá.