BOZPforum Logo
Přidat
téma
Sdílet:
Upozornění
Označit vše jako přečtené

Práce v kuchyni

6 Reakcí
5 Diskutují
8 Reactions
1,316 Vidělo
Reakcí: 81
Autorizovaný odborník
Úvodní téma
(@lukas)
Člen
Přidal se: 6 roky před

Zdravím,

chci se zeptat, mám správný postup, když budu navrhovat zařazení prac. činnosti  kuchařů/kuchařek (práce v kuchyni) do kat. č. 2, a to z důvodu pracovní polohy (č. 2) a zátěže teplem (č. 2)? V kategorizaci práce si nejsem nikdy jistý... 

Odpověď
5 Reakcí
Ing. Vít Hofman
Reakcí: 435
(@vit-hofman)
Skupina
Přidal se: 6 roky před

Bez měření záleží opravdu na místní hygieně a navíc ještě také hodně na konkrétní úřednici.

Ale ktg. 2 z hlediska těchto faktorů určitě může být. Pozor také na fyzickou námahu. Ve většině profesionálních kuchyní se vaří ve 30l hrncích = 30 kg. Už toto samo o sobě může být důvodem pro ktg. 2 - fyzická zátěž. + Samozřejmě lokální svalová, které se kuchaři také jen tak nevyhnout.

Odpověď
2 Reakcí
Autorizovaný odborník
(@lukas)
Přidal se: 6 roky před

Člen
Reakcí: 81

O. K., děkuji za odpověď a pomoc.

Odpověď
Autorizovaný odborník
(@standa)
Přidal se: 6 roky před

Člen
Reakcí: 26

@lukas ja zarazuji fyzickou zatez, kde rozdeluju kuchare a kucharky, pak pracovni polohu a jinak nic. Lokalni svalovou maji kuchari v kategorii 1. Dneska chce hygiena merit kazdou kravinu. Udelam podrobny casovy snimek a popisu cinnosti. Lokalku ani zatez teplem nikde nemam a u nas ok.

Odpověď
Reakcí: 69
(@vladimir)
Estimable Member
Přidal se: 5 roky před

Mě teď nutili u monteru dřevo domku,lokalku merit,vibrace,hluk....

Pěkná pakárna a mrak zbytečných peněz v trapu

Odpověď
Reakcí: 51
Autorizovaný odborník
(@tereza)
Člen
Přidal se: 6 roky před

Já bych jim tedy zátěž teplem nedávala, a pokud ano tak pouze na základě výsledků měření. 2,3 kat měli ve slévárně a to se teplo ze slitiny vs. teplo od sporáku srovnat nedá.

Odpověď
Sdílet:

BOZP fórum

Naším cílem je sdílet informace ze světa bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a všech souvisejících oborů a pomáhat široké veřejnosti zorientovat se v této náročné problematice.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram